Zapekaný baklažán

Potrebujeme: 2 baklažány, 1 paradajku, 1 cibuľu, 3 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, petržlenovú vňať, soľ, olej

Postup: Baklažány umyjeme, odrežeme stopku, pozdĺžne ich prekrojíme na dve polovice a vyberieme mäkké vnútro (vydlabeme lyžičkou), ktoré si odložíme na ďalšie spracovanie. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme posekaný cesnak, vnútro z baklažánov a ochutíme soľou, korením a petržlenovou vňaťou. Zmes chvíľku podusíme a naplníme ňou polovice baklažánov, na plnku naukladáme na kolieska nakrájané paradajky. Pekáč potrieme olejom, poukladáme doň baklažány a zapečieme. Pred pečením môžeme posypať strúhaným syrom. Podávame so zeleninovým šalátom alebo celozrnným pečivom.

Prečítajte si aj:

3 thoughts on “Zapekaný baklažán

  • Pingback:Zapekaný baklažán | Recepty a videorecepty

  • 21. septembra 2010 at 11:58
    Permalink

    Kúpila som si v obchode cestoviny také veľké mušle, ktoré si myslím že by bolo dobré ich niečím naplniť lebo sú ozaj veľké. Kdo mi napíše recept na prípravu?

    Reply
  • 16. augusta 2011 at 13:18
    Permalink

    prave som skusila, plus vlastna imprivzacia obohatena o por, kapiu a hrasok (co sme mali v chladnicke)… podla mna sa takto da naplnit cokolvek, staci, ak ma clovek fantaziu. Vynikajuce su napriklad plnene kaleraby, alebo cuketa.

    co sa tyka cestovinovych musli, staci podla mna na cibulke opiect sunku, pridat trosku smotany na varenie a syr a zahustit na hustu hmotu a naplnit ich a dat zapiect…

    Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *