Dezerty a múčne jedláRecepty

Orieškové slimáky

Potrebujeme:

Na náplň:
100 g hrozienok
2 PL rumu
1 balíček Marcipánu Dr.Oetker
4 zarovnané PL marhuľového džemu
100 g sekaných vlašských orechov

Na cesto:
400 g hladkej múky
1 balíček sušeného Droždia Dr.Oetker
125 g zmäknutého masla alebo margarínu
1 vajce
100 g tekutého medu
1 KL Rumovej arómy Dr.Oetker
1 balíček Škoricového cukru Dr.Oetker
150 ml vlažného mlieka

Na polevu:
1 balíček Polevy svetlej Dr.Oetker

Príprava:
1. Na prípravu náplne namočíme hrozienka do rumu asi na dve hodiny.
2. Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s droždím. Pridáme maslo alebo margarín, vajce, med, arómu, škoricový cukor a vlažné mlieko. Ručne vypracujeme dohladka. Cesto zakryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste asi 50 minút.
3. Marcipán nakrájame na malé kúsky, pridáme džem a rozmixujeme na hladkú hmotu.
4. Cesto poprášime múkou a na pomúčenej doske ešte krátko premiesime. Z cesta vyvaľkáme obdĺžnik (30 x 40 cm) a potrieme marcipánovou náplňou. Náplň rovnomerne posypeme hrozienkami a orieškami. Cesto zarolujeme, rozkrájame na plátky hrubé asi 2 cm a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Medzi jednotlivými plátkami necháme dostatočnú medzeru. Plátky zakryjeme a dáme ešte raz na teplé miesto asi na 15 minút kysnúť. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3

Doba pečenia: asi 20 minút

5. Upečené slimáky necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.
6. Na prípravu polevy rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Slimáky polevou ozdobíme a necháme stuhnúť.

Tip: Do náplne môžeme použiť rôzne druhy orieškov.
Slimáky je možné aj zamraziť.

Marcipanovo-orieskove-slimaky-2

Text a foto: Dr.Oetker

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *