ReceptyRyby

Rybacie krokety

Potrebujeme: 250 g rybieho filé, 100 g zeleninovej zmesi, 1 vajce, 2 lyžice múky, 4 lyžice strúhanky, olej na smaženie, citrónová šťava, soľ

Postup: Filé nakrájame na kúsky a pokvapkáme ich citrónovou šťavou. Ryby prikryjeme a necháme pol hodiny odležať v chladničke. Mrazenú zeleninovú zmes krátko podusíme a necháme vychladnúť. Filé so zeleninou rozpučíme alebo rozmixujeme, pridáme žĺtok, múku, osolíme a vyformujeme kroketky. Posypeme ich múkou, obalíme v rozšľahanom bielku, strúhanke a na rozpálenom tuku ich upečieme. Podávame s varenými zemiakmi alebo zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *