ČlánkyMagazínRecepty

Slané palacinky s ricottou a špenátom

Palacinky sa nám určite spájajú s čokoládou, džemom a cukrom. Sladké potešenie, ktoré sme v detstve chceli jesť každý deň od rána do večera. No nie sú palacinky, ako palacinky a dajú sa pripraviť aj so skvelou slanou náplňou. 

Problém je v tom, že sladké palacinky mnoho ľudí (najmä muži) nepovažujú za jedlo hodné hlavného chodu. Ešte že je tu ľudská vynaliezavosť a kreativita, ktorá palacinky povýšila na naozaj delikátne hlavné jedlo. Palacinky so slanou náplňou, konkrétne so špenátom a syrom ricotta si naozaj pochutnáte. Skúsite si ich pripraviť podľa nášho receptu? 

slané palacinky

Na slané palacinky so špenátom a ricottou budeme potrebovať:

Na cesto:

  • 2 hrnčeky plnotučného mlieka
  • 1 hrnček hladkej múky
  • 2 veselé vajíčka
  • štipka soli 

Na plnku:

  • 400 g syru ricotta
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • mleté čierne korenie 
  • trochu oleja
  • trochu masla

Ako na to:

Slané palacinky začneme prípravou cesta. V miske si spojíme mlieko s vajíčkami, ktoré v mlieku poriadne rozšľaháme. Postupne pridáme múku a soľ a vypracujeme hladké cesto. Zohrejeme si panvicu, ktorú potrieme olejom alebo maslom a opečieme tenké palacinky. Na inej panvici, ktorú si zahrejeme si necháme roztopiť trošku masla, pridáme čerstvý špenát a kvapku vody. Špenát dusíme na panvici, kým nestratí vodu.

Do špenátovej zmesi pridáme nasekaný cesnak, osolíme a okoreníme podľa chuti. Špenát s cesnakom ešte chvíľku pekne podusíme, stiahneme z plameňa a pridáme ricottu. Zmes spolu dôkladne premiešame. Touto špenátovou zmesou naplníme teplé palacinky. Slané palacinky môžeme zrolovať alebo zložiť. Podávať ich môžete posypané nahrubo nastrúhaným syrom. Dobrú chuť!

slané palacinky

Páči sa vám tento recept na slané palacinky so špenátom a ricottou? Podporte ho zdieľaním na Facebooku. Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *