Snehové špice
Pamätáte sa na cukrovinky Čierny princ? Pripravte si ich doma podľa jednoduchého receptu.
Potrebujeme:
5 bielkov,
200 g kryštálového cukru,
balenie tortových oplátok, prípadne detských piškót,
100 g čokolády na varenie,
Ceru (podľa potreby).
Postup:
Nad parou ušľaháme z bielkov a kryštálového cukru tuhý sneh. Na vykrojené okrúhle oplátky alebo piškóty cukrárenským vreckom do výšky dávkujeme sneh a špice dáme na chvíľu zasušiť do rúry pri teplote 120°C, aby mal vrch jemnú kôru. Medzi tým si roztopíme čokoládu s troškou Cery. Odstavíme, chvíľu necháme postáť a následne ňou polejeme špice. Ak chcete, ešte nestuhnuté ich posypte posekanými orieškami alebo kokosom.
Tip: Výborné sú aj s príchuťou jahody, maliny, či citrónu. Stačí do snehu primiešať trošku aromatického prášku.
Ilustračné foto: pixabay.com