Šošovicový prívarok

Potrebujeme: 300g šošovice, 40g slaniny, 2 mrkvy, 2 lyžice hladkej múky, polovicu menšej cibule, 1dcl mlieka, bobkový list, cesnak, ocot alebo citrónovú šťavu, soľ, vodu

Postup: Šošovicu necháme cez noc namočenú v studenej vode. Vodu zlejeme, šošovicu premyjeme, zalejeme čerstvou vodou, pridáme bobkový list a varíme do mäkka. Pred dovarením pridáme pretlačený cesnak. Mrkvu očistíme, nakrájame na malé kocky, podlejeme a dusíme. Slaninu nakrájame na kocky, popražíme, pridáme múku, cibuľu a pripravíme zápražku, ktorú zriedime teplým mliekom.  Rozvaríme a spolu s mrkvou pridáme k uvarenej šošovici. Dochutíme octom alebo citrónovou šťavou a posolíme. Prívarok môžeme vylepšiť primiešaním troch lyžíc kyslej smotany. Zaujímavou variáciou je príprava prívarku z naklíčenej šošovice.

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *