MagazínPR články a tlačové správyTop

Štedrá jeseň – Jesenné hody aj nálož čerstvých dobrôt s obsahom vitamínov

Štedrá jeseň je nepochybne najpestrejšie ročné obdobie, ktoré so sebou prináša farby, vône a chute. Je to čas zberu úrody, ale tešíme sa predovšetkým na jesenné hody, na ktorých nesmú chýbať tradičné dobroty, akými sú chutná pečená kačica, zemiakové lokše a červená kapusta. Všade rozvoniavajú ovocné koláče, či už slivkové alebo jablkové a iné maškrty zo sezónneho ovocia a zeleniny, plné zdraviu prospešných vitamínov. Aj les na jeseň ukrýva svoje dobroty pre šikovných hubárov a tento rok ponúka skutočne výnimočné úlovky, čo sa týka veľkosti i množstva jedlých húb.

Štedrá jeseň

Teplé jesenné farby dokážu skrášliť a spríjemniť každý domov. Jesenné plody, teda predovšetkým jablká a hrušky, obsahujú množstvo vitamínov. Sú potrebné pre naše telo, ktorého metabolizmus sa na jeseň spomaľuje, pričom imunitný systém práve v tomto období priam volá po posilnení. Slnečného svetla ubúda, noci sú chladnejšie, často je sychravo a to všetko ruka v ruke kráča s rôznymi jesennými virózami. Aj preto je také dôležité doplniť telu vitamíny a minerály a posilniť čo najviac svoj imunitný systém. Pomôže i správne zvolená strava, ktorá má za úlohu dobre zahriať organizmus. Vhodná je teda strava varená i pečená, ktorá poskytne telu dostatok tepla a energie. 

Tradičné hodové jedlá

Charakteristické pokrmy, také typické pre rôzne regióny Slovenska, sú dôležitou súčasťou kultúry. Tradícia “hodovania” má na Slovensku dlhú históriu. Snáď najväčšou klasikou hodov je už spomínaná pečená kačica, červená dusená kapusta a samozrejme nesmú chýbať ani tradičné domáce lokše alebo domáca knedľa. 

Ingrediencie na prípravu tradičných hodových jedál ponúka každoročne v tomto období aj Tesco leták. Skúste teda Tesco leták online prelistovať – nájdete ho napríklad na stránkach Kaufino.com. Kačica v akcii býva v tomto jesennom období často v ponuke, či už čerstvá alebo mrazená. Prípadne zadajte do vyhľadávača na Kaufino termín “kačica akcia” a ten vám ponúkne letáky všetkých obchodov, ktoré majú práve tento obchodný artikel v akcii. 

Ako a v čom upiecť kačicu

Upiecť kačku môže byť jednoduchšie, ako sa na prvý pohľad zdá. Kačica sa dá piecť v celku, alebo samostatne stehná, či kačacie prsia. Kačku umyjeme, dobre nasolíme a necháme odstáť niekoľko hodín. Podlejeme vodou a pečieme na 180 stupňov aspoň dve hodiny, za občasného otáčania a podlievania. Ak ju pečieme v hlinenom pekáči, netreba ju ani zakrývať. Pri pečení v obyčajnom pekáči ju prikryjeme alobalom, no po hodine odkryjeme a necháme dopiecť. Upečená kačica má byť chrumkavá a primerane slaná, mäso sa ľahko oddeľuje od kosti. 

Najlepšie je kačku piecť v hlinenom pekáči. Skúste si prelistovať Kik aktuálny leták, v ktorom nájdete pestrú ponuku domácich potrieb, aj rôzne formy na pečenie mäsa všetkého druhu. Kik leták, to nie je len móda a dekorácie, ale aj praktické potreby do domácnosti. Stačí sa pozrieť do Kik letáku aktuálneho, ktorý ponúka veľký výber cenovo výhodného tovaru pre domácnosť. Vo vašej kuchyni sa vám bezpochyby podarí upiecť najlepšiu kačicu tejto sezóny, ktorou určite príjemne prekvapíte svoju rodinu a Kik leták aktuálnypriateľov. 

Tip na záver

Naše staré mamy zvykli piecť kačicu minimálne toľko hodín, koľko kilogramov vážila pred pečením. 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *