Praktické rady do vašej kuchyne

Každej gazdinke príde vhod, ak má pri sebe vždy niekoho, kto by jej dokázal poradiť pri pečení alebo varení. V prípade, že sa pri vás nenachádza mama, prípadne svokra a vy ešte nemáte dostatočné množstvo skúseností, môžete sa od dnešného dňa spoľahnúť na nasledujúce rady.

  • Ak šampiňóny pokvapkáme citrónovou šťavou, zostanú pekné biele.
  • Aby mäso pri pečení riadne zmäklo, vložíme do pekáča banánovú šupku.
  • Mäso z hydiny bude šťavnatejšie, ak ho pred pečením pokvapkáme citrónovou šťavou.
  • V lise na cesnak pretlačíme cibuľu pokrájanú na malé kúsky. Pokrm ochutený získanou šťavou bude chutný a aromatický.
  • Voda pri varení cestovín nevykypí, ak hranu pokrievky dookola potrieme maslom.
  • Nové zemiaky ľahko očistíme, ak ich najprv namočíme do slanej vody.
  • Aby sa pri zahusťovaní pokrmov múkou nevytvárali hrudky, múku trochu osolíme.
  • Pridaním lyžičky citrónu do ryže dosiahneme, že sa nebude lepiť.
  • Tvrdý syr ostane dlho čerstvý, ak ho vložíme do plastovej nádoby spolu s dvomi kockami cukru.
  • Ak si cesto na palacinky prelejeme do krčahu, môžeme ho priamo nalievať na panvicu.
  • Vajcia pri varení neprasknú, keď ich na tupom konci prepichneme tenkou ihlou.
  • Mäkký syr ľahko postrúhame, ak ho vložíme na pol hodiny do mrazničky a strúhadlo jemne potrieme olivovým olejom.
  • Ak robíme zemiakové pyré, postrúhajme k zemiakom aj jablko, budú chutnejšie.
  • Ak pri zaváraní prepichneme uhorky niekoľkokrát špáradlom alebo hrubou ihlou, nezostanú vo vnútri duté.
  • Ak chceme, aby káva mala lahodnejšiu chuť, pridajme do nej trochu vanilkového cukru.
  • Olej by pri vyprážaní nemal stmavnúť, ak do panvice vložíme špáradlá.
  • Aby špenát ostal pekný zelený, musíme ho variť neprikrytý a iba tesne pred podávaním.
  • Pri pečení koláčov môžeme mleté orechy nahradiť strúhankou osmaženou na masle.
  • Koláče uložené do vzduchotesnej nádoby s niekoľkými kockami cukru. Ostanú čerstvé a neplesnivejú.
  • Ak potrebujeme rýchlo očistiť cesnak, ponorme ho neošúpaný nachvíľku do vriacej vody.
  • Na pudingu sa po uvarení nevytvorí koža, ak na ešte horúci nasypeme práškový cukor. Pri chladnutí ostane povrch mäkký a krémový.
  • Tvrdé mäso rýchlejšie zmäkne, ak k nemu pridáme trochu octu.

Ilustračné foto: pixabay.com

Prečítajte si aj:

Mária Pachová

Som študentkou žurnalistiky na Katolíckej univerzite v Ružomberku. Láska k písaniu a vareniu ma priviedla na portál, ktorý mi ponúka oboje. Som rada, že sa popri škole môžem venovať tomu, čo ma naozaj baví a prinášať čitateľom zaujímavé informácie o jedle a stravovaní.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *