ReceptySlané pečivo

Stredomorské pečivo s mletým mäsom

Potrebujeme:

Cesto:
350 g hladkej múky,
1 balíček sušeného Droždia Dr.Oetker,
1 zarovnaná KL soli,
200 ml vlažnej vody,
2 PL oleja,
Náplň:
1 PL oleja,
1 malá červená cibuľa,
350 g mletého mäsa,
2 strúčiky cesnaku,
1 menšia červená paprika,
1 zarovnaná PL rozmarínu,
1 zarovnaná KL mletej sladkej papriky,
1 zarovnaná KL soli,
½ KL čierneho korenia,
100 g krémového kozieho syra,
Dip:
200 g kyslej smotany,
1 strúčik cesnaku,
štipka soli,
štipka korenia.

Postup:

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím a soľou. Pridáme vodu a olej a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť. Na prípravu náplne na panvici s olejom orestujeme najemno nakrájanú cibuľu. Pridáme mäso, pretlačený cesnak a na kocky nakrájanú červenú papriku. Ochutíme rozmarínom, paprikou, soľou a čiernym korením a asi 5 minút restujeme. Zmes odstavíme, vmiešame kozí syr a necháme vychladnúť. Do vykysnutého cesta ručne zapracujeme náplň. Z cesta vytvarujeme placky, ktoré nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 25 minút.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3

Na prípravu dipu v mise zmiešame kyslú smotanu s pretlačeným cesnakom, soľou a čiernym korením. Pečivo s dipom možno podávať teplé aj studené.

TIPY: Pre výraznejšiu chuť môžeme pečivo posypať 5 minút před dopečením syrom. Dip možno pripraviť s bylinkami alebo s čili. Pečivo možno pripraviť s akýmkoľvek druhom mletého mäsa.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *