OmáčkyRecepty

Studená kôprová omáčka

Potrebujeme:

4 vajcia,

250 ml kyslej smotany,

3 PL smotany na šľahanie,

2 PL horčice,

čerstvý kôpor (podľa chuti),

olivový olej,

soľ.

Postup:

Vajcia uvaríme natvrdo. Žĺtky vyberieme do misky a necháme vychladnúť. Neskôr ich rozdrobíme, pokvapkáme olejom, pridáme horčicu a poriadne vymiešame. Kyslú smotanu zmiešame so šľahačkou a spojíme so zmesou. Nakoniec omáčku osolíme, opatrne vmiešame aj kôpor natrhaný na malé kúsky a odložíme do chladničky. Bielka z vajíčok môžeme použiť na ozdobenie. Táto omáčka je vhodná k mäsu pečeným rybám, alebo k šalátom.

Ilustračné foto: pixabay.com

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *