Tri otázky z kuchyne Milana Zimnýkovala
Tvár moderátora Milana „Juniora“ Zimnýkovala si môžete spájať s televíznou reláciou Moja mama varí lepšie ako tvoja. K vareniu má pozitívny vzťah, dôkazom je projekt Šuhajíci pri panvici.
Vedeli ste však, že také lečo považuje Junior za najzbytočnejšie na svete?
1. Aká je Vaša najobľúbenejšia a najvyužívanejšia surovina či potravina v kuchyni a prečo?
Cesnak a maslo! Je to základ všetkých vecí, ktoré varím, alebo pečiem. Hoc len cestoviny s maslom pre dcéru prejdú cesnakom. Nepučím ho, iba nechám roztápať sa s maslom, keď sa zahreje jedno aj druhé, tak sa skamarátia. Nemám rád ploché chute a vône. Aj keď to neznamená, že je všetko cesnakové. Využívam ho ako korenie.
2. Bez akej kuchynskej pomôcky by ste si nevedeli predstaviť varenie
Už polroka si fičím na termomixe. Je to mega vychytávka, ktorú poznajú profíci, ale v západnej Európe mu podľahlo čoraz viac hobíkov. Robím s ním takmer všetko! Aj polievky, aj pyréčka, aj zmrzlina, aj holandská omáčka, aj naparujem zeleninu, miesim, šľahám sneh na pavlovu tortu a ešte aj sous-vidujem v ňom. Vďaka nemu som doma hrdina!
3. Je nejaké jedlo, ktoré nezjete, prípadne bolo nejaké jedlo, ktoré ste v mladšom veku odmietali? Ak áno, prečo práve toto jedlo – a ako ste prekonali nechuť?
Lečo je najzbytočnejšie jedlo na svete. A okrem toho najnechutnejšie a najnedegustioznejšie! Nemal som ho rád, ani ho nemám rád a ani nebudem. Nikto ma nepresvedčí, jesť TEPLÚ PAPRIKU, brrr!
Prosto mi nechutí a ani preto nikde nejem tie „špeciality šéfkuchár” tipu, drotárska alebo bačovská kapsa, kde je mastná premastná zemiaková placka, v ktorej je bravčové soté zo zeleniny. Alebo „GUĽÁŠ”, do ktorého sa dá sedemdecka zaváraného leča! Katastrofa! Bohužiaľ, ani v dospelosti som neprekonal odpor k leču.