Zamilované wafle
Láska ide cez žalúdok. Staré známe pravidlo, ktoré je aj pravdivé. A ako inak potešíte svoju milovanú polovičku ak nie prípravou chutného jedla? Máme pre vás super ľahký tip na sladké raňajky. Zamilované wafle s ovocím a čokoládovým topingom alebo jogurtom nikto len tak jednoducho neodmietne. Aby vaše kulinárske veľdielo bolo tematickejšie, určite sa vám bude hodiť waflovač v tvare srdiečok, ktorý dotvorí zamilovanú atmosféru. Nie je však nutný. Vašu polovičku určite potešia aj klasické wafle, hlavne, že budú pripravené s láskou.
Na wafle budeme potrebovať:
Na cesto:
- 200 ml mlieka
- 5 Pl pšenových vločiek
- 1 vajíčko
- 1 Čl vanilkového extraktu
- 1 Čl prášku do pečiva
- štipku soli
- 1 Pl trstinového alebo kokosového cukru
- maslo na potretie waflovača
Na zdobenie:
- čerstvé bobuľové ovocie (môžete použiť aj mrazené)
- biely jogurt
- domáci džem
- med
- javorový sirup
Ako na to:
Wafle sa nedajú nikao pokaziť, no toto cesto je potrebné pripraviť si večer a nechať ho cez noc odpočívať v chladničke. Všetky ingrediencie si dáme do misky a vymiešame, najideálnejšie mixérom, aby sa nám všetky zložky pekne spojili.
Na druhý deň cesto vyberieme z chladničky a ešte raz ho poriadne premiešame. Ak sa vám zdá byť cesto príliš hutné, prilejte trošku mlieka a znova premiešajte.
Zahrejeme si waflovač a platne potrieme maslom alebo kokosovým olejom a nalejeme primerané množstvo cesta tak, aby nám zbytočne nevytekalo po uzavretí na stranách. Opekáme, kým wafle nemajú peknú zlatohnedú farbu.
Túto dobrotu môžete podávať s čímkoľvek, na čo máte chuť. Výborné sú s bobuľovým ovocím poliate čokoládovým topingom alebo javorovým sirupom. Ak máte k dispozícií len mrazené ovocie, nezúfajte. Dajte ho do hrnca a pridajte pár lyžíc kryštálového cukru. Vytvoríte tak zároveň aj sladkokyslý sirup, ktorým môžete wafle smelo poliať. Dobrú chuť.
Páčil sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku 😉 Do komentára nám napíšte, ako vám zamilované wafle chutili. Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.