FotoreceptyRecepty

Zapekaný karfiol s tarhoňou

Karfiol je superpotravina, ktorú môžete pripraviť na rôzne spôsoby. Najzdravšie využitie je uvariť ho v osolenej vode a pridať k nemu ďalšie chutné ingrediencie, bez akéhokoľvek vyprážania. Skúste uvariť obed, ktorý bude zdravý a zároveň chutný.

Potrebujeme:

1 karfiol,

1 cibuľa,

mrkva,

zelená fazuľka,

cuketa,

100 g tarhoňe,

paradajkový pretlak,

1 ČL karí korenia,

kúsok masla,

tofu,

soľ,

čierne korenie.

Postup

  1. Najskôr dáme jednotlivé ružičky karfiolu do osolenej vody a varíme, až pokiaľ nebude mäkký.dav
  2. Na panvičku dáme rozpustiť maslo alebo kokosový olej. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a posudíme dozlatista. Potom môžeme pridať pokrájané fazuľky, nastrúhanú mrkvu, cuketu, soľ a čierne korenie. Všetko to spolu podusíme.dav
  3. Keď je zelenina mäkká, pridáme pretlak, karí korenie a podlejeme trochou vody.dav
  4. Po chvíli do omáčky prisypeme tarhoňu a necháme aspoň 15 minút variť pod pokrievkou.dav
  5. Polovicu z uvareného karfiolu dáme naspodok zapekacej misky.dav
  6. Na  karfiol vylejeme hotovú omáčku a navrch poukládame zvyšok karfiolu spolu s tofu (môžete ho nastrúhať alebo nakrájať na plátky).dav
  7. Pečieme v rozohriatej rúre na 200 °C, približne 15 až 20 minút.dav

    Foto: autor

Mária Pachová

Som študentkou žurnalistiky na Katolíckej univerzite v Ružomberku. Láska k písaniu a vareniu ma priviedla na portál, ktorý mi ponúka oboje. Som rada, že sa popri škole môžem venovať tomu, čo ma naozaj baví a prinášať čitateľom zaujímavé informácie o jedle a stravovaní.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *