Zapekaný špenátový prívarok s vajíčkom
Máte radi prívarky? Tento špenátový prívarok je trošku iný, ako poznáme. Je jemný a veľmi chutný. Pripraviť si ho môžete na raňajky s čerstvým pečivom, alebo na obed či rýchlu večeru s varenými zemiakmi. Záleží to už podľa vašej chuti, ked dostanete na tento výborný špenátový prívarok chuť 😉
Na špenátový prívarok budeme potrebovať:
- 3 Pl masla
- 200 ml čerstvého špenátu
- 1 menšiu cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 Pl hladkej múky
- 200 ml zeleninového vývaru (prípadnebujón)
- 180 ml smotany na varenie
- 100 g tvrdého syra
- 1 Pl citrónovej šťavy
- 4 vajíčka
- soľ
- mleté čierne korenie
- štipka muškátového orieška
Ako na to:
Pripravíme si panvicu, ktorá bude vhodná aj na zapekanie v rúre. Panvicu položíme na sporák a rozohrejeme si na nej maslo. Pridáme na tenké pásiky nakrájanú cibuľku, jemne osolíme a necháme restovať do sklovita. Ku orestovanej cibuľke pridáme nadrobno nasekaný cesnak a štipku mušktávohé orieška. Všetko spolu premiešame a prisypeme múku. Z ingrediencií vymiešame zápražku, ktorú rozriedime vývarom a smotanou na varenie.
Keď sa omáčka začne variť, pridáme polovicu strúhaného tvrdého syra a podľa chuti pridáme soľ a mleté čierne korenie. Hotovú omáčku odstavíme zo sporáku a primiešame do nej čerstvý špenát a citrónovú šťavu a premiešame. Pomocou polievkovej lyžice alebo polievkovej naberačky spravíme 4 jamky, do ktorých rozklepneme vajíčka. Tie osolíme, nakoreníme a vrch posypeme druhou polovicou strúhaného syra.
Panvicu dáme znova na oheň, prikryjeme pokrievkou a varíme asi 5 minút. Následne dáme panvicu do vyhriatej rúry pod gril na 3 až 5 minút. Zapekaný špenátový prívarok podávame s čerstvým chlebom alebo varenými zemiakmi. Dobrú chuť.
Páčil sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku 😉 Do komentára nám napíšte, ako vám zapekaný špenátový prívarok chutil. Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.