Zeleninovo-ovocný Waldorfský šalát

Vynikajúci, ľahký a trošku netradičný šalát, na aký sme možno zvyknutí. Waldorfský šalát kombinujú chute zeleniny a ovocia, ktoré spoločne vytvárajú dokonalú harmóniu chutí. Hrozno, jablko a sladké pečené oriešky s vyberanými koreninami, ktoré vytvárajú zaujímavú symfóniu dokonalej chuti. Ak sa snažíte žiť ľahšie, skúste tento výborný šalát.

Na waldorfský šalát budeme potrebovať:

  • ½ menšieho zeleru 
  • 1 väčšie jablko 
  • 10 bobúľ červeného hrozna 
  • zelený šalát (špenát, poľníček, rukola a pod.) 
  • 1 hrsť vlašských orechov 
  • 1 bielok 
  • 1 Pl cukru 
  • mletú papriku
  • mletý koriander
  • mletú škoricu 

Dresing na waldorfský šalát:

  • 2 Pl bieleho jogurtu 
  • 2 Pl kyslej smotany 
  • 1 Pl citrónovej šťavy 
  • 1 Pl oleja z vlašských orechov 
  • soľ
  • korenie

Ako na to:

Waldorfský šalát začneme pripravovať tak, že si očistíme zeler a jablko a nastrúhame na hrubom strúhadle. Umyjeme si bobule hrozna a prekrojíme ich na polovice. Ak nemáte radi kôstky v hrozne, môžeme ich pomocou noža odkôstkovať. Všetko spolu premiešame v miske. 

Následne si pripravíme dressing. Jogurt, kyslú smotanu si vymiešame v miske s citrónovou šťavou, orechovým olejom, štipkou soli a čierneho korenia. 

Sladké orechy premiešame s bielkom, pridáme cukor a koreniny. Všetky ingredience spolu dôkladne premiešame. Orechy vysypeme na plech, ktorý si vystelieme papierom na pečenie a dáme ich do vyhriatej rúry na 180°C upiecť na 15 až 20 minút. 

Na tanier si navrstvíme listy zeleného šalátu. Zelerovú zmes polejeme dressingom a zmiešame. Následne uložíme na tanier so zeleným šalátom a pridáme sladké orechy. Dobrú chuť. 

waldorfský šalát

Páčil sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku 😉 Do komentára nám napíšte, ako vám zeleninovo-ovocný waldorfský šalát chutil. Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *