ČlánkyMagazínZaujímavosti a nápady

Zlato na tanieri

Vedeli ste, že v mnohých svetových reštauráciách si môžete objednať aj zlato?

Presne tak, na prípravu niektorých pokrmov, ale aj nápojov používajú jedlé zlato. Ide o zlatý prach, ktorý je bez zápachu a prekvapivo, aj bez chute. Takto si môžete nechať ozdobiť tradičné jedlo, netradičným spôsobom.
No aj keď si mnohé reštaurácie myslia, že prišli s niečím novým, v minulosti môžeme nájsť mnoho dôkazov o tom, že drahé kovy sa konzumovali ešte dávno predtým. Napríklad, starý Egypťania verili, že konzumácia vzácnych kovov v malom množstve môže byť pre organizmus prospešná.
Ak si aj vy chcete svoje kulinárske výtvory ozdobiť zlatými, či striebornými odleskami, nezúfajte. V obchodoch nájdete rôzne guľôčky a pláty v zlatých alebo strieborných farbách. Výsledný efekt bude rovnako krásny a vyjde vás to podstatne lacnejšie.

Autor: Dads
Zdroj: http://www.surinenglish.com
Ilustračné foto: sxc.hu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *