Hranolky zo sladkých zemiakov
Batáty alebo sladké zemiaky u nás nie sú až také známe a obľúbené. Chutia totiž úplne inak ako klasické zemiaky. Stoja však za ochutnanie. Vyskúšajte napr. hranolky.
Potrebujeme:
5 sladkých zemiakov,
olivový olej,
mletá sladká paprika,
mletá rasca,
soľ.
Príprava:
Rúru vyhrejeme na 230°C. Zemiaky nemusíme šúpať, stačí ich poriadne poumývať. Práve v šupke sa totiž ukrýva najviac vitamínov a hodnotných látok. Zemiaky nakrájame na hrubšie hranolčeky a vložíme do misy. Pridáme soľ, mletú papriku, drvenú rascu, olivový olej (všetko podľa chuti) a dôkladne premiešame. Hranolky naukladáme na plech s papierom na pečenie s pečieme asi 20- 25 minút. Je dobré ich počas pečenia sledovať, aby sa nepripiekli a nezhorkli. Prípadne ich v polovici pečenia pootáčať kuchynskými kliešťami. Hotové hranolky ihneď servírujeme.
Foto: pixabay.com