HydinaMäsoRecepty

Kuracie placky

Potrebujeme:

2 kuracie prsia,
3 vajcia,
1 cibuľu,
8 šampiňónov,
100 g tvrdého syra,
4 PL solamylu,
provensalské korenie,
soľ,
čierne mleté korenie,
olej.

Postup:

Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky. Vajíčka rozšľaháme v miske so solamylom a koreninami. Pridáme mäso, pokrájané šampiňóny, nadrobno nakrájanú cibuľu, nastrúhaný syr a všetko dôkladne premiešame. Misu prikryjeme a odložíme do chladničky asi na 1 hodinu. Potom si na panvici rozohrejeme olej, lyžicou na ňu vkladáme zmes a tvarujeme placky. Vyprážame ich z oboch strán dozlatista. Podávame ako hlavné jedlo alebo v menšom množstve k rôznym šalátom. Môžeme ich jesť teplé, ale chutné sú aj studené.

Ilustračné foto: pixabay.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *