Tri otázky z kuchyne: spevák Samuel Tomeček
Pamätáte si ešte na jedlo, ktoré vám v detstve robilo najväčší problém zjesť? Stáva sa, že práve toto jedlo, ktoré sme ako deti neznášali, teraz milujeme. No nájdu sa aj také potraviny, ktoré nemôžeme cítiť dodnes.Uhádli by ste, aké jedlo najviac neznáša Samuel Tomeček?
Tento týždeň sme vyspovedali slovenského speváka – Samuel Tomeček je známy najmä z obľúbenej vedomostnej relácie, ktorú doprevádza svojím hlasom. Možno si ho pamätáte aj zo speváckej súťaže, v ktorej skončili na piatom mieste. Pravda, odvtedy sa dosť zmenil. Samuel Tomeček nám prezradili svoje vychytávky, ktoré v kuchyni často využíva a aké jedlo nemôže ani cítiť.
1. Aká je Vaša najobľúbenejšia a najvyužívanejšia surovina v kuchyni?
Tak to je ťažko povedať. Pravdepodobne by som zvolil olivový olej. Taktiež mnohé bylinky a pokiaľ treba niečo osmahnúť, najradšej používam slaninku z mangalice a na nej smažím. Z mäsa mám momentálne najradšej morčacie, z ktorého robievam aj môj najobľúbenejší vývar (z morčacích stehien) a ryby.
2. Bez akej kuchynskej pomôcky by ste si nevedeli predstaviť varenie?
Samozrejme, vždy potrebujem ostrý nôž a soľ (najradšej používam morskú).
3. Spomínate si, že by ste ako dieťa mali voči nejakému jedlu averziu? Pretrváva dodnes?
Keď som chodieval do škôlky, nútili ma jesť vajíčkovú polievku, ktorú som neznášal a musím povedať, že ju nevyhľadávam dodnes. Na druhej strane som naozaj nemal rád ani špenát, na ktorý som mal averziu tiež ešte zo škôlky, no dnes ho priam zbožňujem. Samozrejme, že si ho pripravujem inak.
V dnešnej trojke nám na naše otázky odpovedala spevák Samuel Tomeček. Ak sa vám rozhovor páčil, podporte ho svojím zdieľaním na Facebooku. Zaujímajú vás odpovede ďalších známych Slovákov? Pozrite si našu rubriku Trojka z kuchyne.
Ak máte svoj tip, koho by sme mali osloviť, napíšte nám ho do komentára alebo na náš Facebook.