ČlánkyMagazínPR články a tlačové správyZaujímavosti a nápady

Vychutnajte si tradičné talianske jedlá

Tiež tak milujete, keď vaše chuťové poháriky výskajú od radosti? Keď sme pri tej hlučnosti, rovno sa presuňme do Talianska, ktoré je známe temperamentným vystupovaním svojich obyvateľov, a ochutnajme špeciality talianskej kuchyne.

Mozzarella či cestoviny? Oblížete si všetky prsty

Talianske jedlá sú jednoduché, a pritom skvelo chutia. Základom je využitie kvalitného oleja, paradajkového pretlaku alebo jedinečnej zmesi korenín a bylín, vďaka ktorým aj ten najjednoduchší recept prekvapí výnimočnou chuťou.

Dalo by sa teda pokojne povedať, že talianska kuchyňa zaujme každého lenivého kuchára, ktorý nechce prípravou pokrmov stráviť v kuchyni pol života. Ak zavítate do tejto krásnej krajiny, určite si nenechajte ujsťtradičné talianske cestoviny, pizzu alebo aj známe syry či vína. Aperitívy ako Cinzano či Martini pozná každý, ich pôvod tiež siaha do tejto zeme.

Nie vždy však za svetovou gastronómiou treba utekať do zahraničia. Aj u nás máme skvelé reštaurácie, kde sa dočkáte tradičných talianskych jedál. Šéfkuchári s ľahkosťou pripravia cestoviny na spôsob, aký máte radi. Špagety, tagliatelle, tortellini alebo aj lasagne zavoňajú v ulici aj do diaľky a vy môžete byť ten šťastlivec, ktorý si ich pováľa v ústach. Aj  „naoko” obyčajné obedové menu môže prekvapiť talianskymi špecialitami, len treba mať prehľad o aktuálnych ponukách podnikov.

Rýchly pracovný obed i chutná večera

Vieme, aké dokážu byť pracovné dni náročné. Obed je často tá časť pracovnej zmeny, na ktorú sa tešíme najviac. Polhodinka pri obľúbenom jedle nás dokáže nabiť energiou na ďalšiu časť dňa, nehovoriac o pocite spokojnosti, aký zažívame nad prázdnym tanierom. Či ste si práve zgustli na talianskych cestovinách, alebo ochutnali najlepšiu pizzu v Bratislave, druhou časťou pracovného dňa už len tak preletíte.

Hlad totiž neprospieva našej nálade ani výkonnosti. A čo v prípade, že ste nestihli navariť, no máte chuť na teplú večeru? Opäť vás môže zachrániť ponuka rozmanitých chutí vo vašom obľúbenom podniku. Najlepšie je, ak poskytuje aj donášku jedla do domu. To je luxus! Nikam necestujte, nechajte Taliansko, aby prišlo priamo k vám.

Spod pokrievky…

Talianska kuchyňa nevyužíva len veľa typov cestovín, ale takisto rôzne druhy omáčok. Paradajkových či syrových, ale aj pestrých zeleninových. Talianska pizza Bratislava, ale aj rizoto či kukuričná kaša (polenta), šalát z morských plodov alebo obľúbený dezert tiramisu sú často vyhľadávanými pojmami v ponuke obedových menu či jedálnych lístkov v hlavnom meste. Žijeme v rušnej dobe a máme právo si ju osladiť či okoreniť špeciálnymi pokrmami. Ak sú práve zahraničné chute tým, čo nás láka, máme šancu ochutnať vo vlastnom meste z každého rožka troška.

Spravili sme vám chuť na výdatný obed alebo večeru? Objednajte si cez foodpanda.sk.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *