Avokádovo-lososové mištičky
Potrebujeme:
Cesto:
350 g hladkej múky,
1 balíček sušeného Droždia Dr.Oetker,
1 zarovnaná KL soli,
200 ml vlažnej vody,
2 PL oleja,
Náplň:
2 zrelé avokáda,
3 jarné cibulky,
1 zarovnaná PL čerstvých bylinek,
4 zarovnané PL dijonskej horčice,
2 PL tekutého medu,
trošku citrónovej šťavy,
štipka soli,
štipka korenia,
Na ozdobenie:
300 g plátkov údeného lososa
kôpor.
Postup:
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím a soľou. Pridáme vodu a olej a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť. Na prípravu náplne avokáda olúpeme, nakrájame na malé kocky a vložíme do misky. Pridáme cibuľku nakrájanú na kolieska, bylinky, horčicu, med a citrónovú šťavu. Dochutíme soľou a čiernym korením a premiešame. Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche rozdelíme na 10 dielov. Z každého dielu vytvarujeme guľôčku a nanesieme ju na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 35 minút.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Pečivo necháme vychladnúť. Potom ho pozdĺžne rozkrojíme a pomocou lyžičky na povrch nanesieme náplň. Prikrášlime plátkom lososa a vetvičkou kôpru.
TIP: Na spestrenie môžeme polovicu mištičiek ozdobiť namiesto lososa parmskou šunkou.