BravčovéMäsoRecepty

Broskyňová panenka

Potrebujeme:
olej
1 cibuľa
6 plátkov bravčovej panenky
zavárané broskýň (broskyňový kompót)
100 g syra niva
10 zemiakov
400 ml vývaru z kostí alebo bujónu
soľ, korenie

Postup: Na dne hrnca prudko opečieme plátky osoleného a okoreneného mäsa, vyberieme a vo výpeku dosklovita osmažíme cibuľku. Odstavíme, rovnomerne roztiahneme cibuľku po dne a poukladáme plátky zemiakov. Na zemiaky dáme soľ, plátky mäsa, polky broskýň a podlejeme vývarom. Pečieme v rúre cca 30 minút, potom vyberieme, posypeme nastrúhaným syrom a dopekáme ešte 10 minút.

Foto: sxc.hu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *