BravčovéHovädzieMäsoRecepty

Čevapčiči

Potrebujeme:

400 g zmesi jahňacieho,
(prípadne bravčové a hovädzie mäso),
1 cibuľa,
1 strúčik cesnaku,
½ lyžičky mletej sladkej papriky,
soľ,
mleté čierne korenie,
hladká múka,
olej

Pri podávaní:
cibuľa,
sterilizovaná uhorka,
horčica.

Postup:

Mäso najemno pomelieme, premiešame s trochou vody, nadrobno nakrájanou cibuľou, rozpučeným cesnakom, soľou, mletým korením a paprikou. Na múkou poprášenej doske zformuje z pripravenej masy malé valčeky a opečieme ich na oleji. Poprípade ich môžeme grilovať na rozpálenom rošte. Hotové čevapčiči podávame s cibuľou nakrájanou na tenké kolieska, sterilizovanou uhorkou, horčicou a s opekanými zemiakmi.

Ilustračné foto: sxc.hu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *