Chrumkavá čokoláda
Premýšlali ste niekedy nad tým, že by ste si doma vyrobili vlastnú čokoládu s prísadami podľa vlastnej chuti? Chrumkavá čokoláda s orieškami, sušeným ovocím či napríklad s lentilkami, gumenými medvedíkmi či s chilli papričkami, fantázii sa medze nekladú.
Potrebujeme:
400 g mliečnej čokolády,
150 ml smotany na šľahanie,
250 g bielych sušienok,
150 g lieskových orieškov,
100 g sušených hrozienok (prípadne iné sušené ovocie).
Postup:
Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Keď mierne vychladne, primiešame k nej smotanu. Sušienky nalámeme na menšie kúsky a poukadáme ich na menší plech vystlaný papierom na pečenie alebo alobalom. Pridáme tiež oriešky a sušené ovocie podľa chuti a zalejeme čokoládou. Plech odložíme do chladničky alebo na chladné miesto aspoň na 2 hodiny. Hotový dezert nakrájame na kocky.
Ilustračné foto: pixabay.com