Čínsky šalát

Potrebujeme:

2 jablká,
1 banán,
1 šalátová uhorka,
6 listov hlávkového šalátu,
2 zemiaky,
6 vlašských orechov,
šťava z 1 citróna,
trocha cukru,
voda,
olej.

Postup:

Listy hlávkového šalátu umyjeme, jablká umyjeme a očistíme, banán s uhorkou olúpeme, zemiaky uvaríme v šupke a olúpeme. Všetko pokrájame nadrobno, pridáme posekané orechy a zalejeme nálevom, ktorý pripravíme z citrónovej šťavy, cukru, vody a niekoľkých kvapiek oleja. Šalát necháme odstáť na chladnom mieste 1 až 2 hodiny. Môžeme podávať ako prílohu k varnému alebo pečenému mäsu.

Ilustračné foto: pixabay.com

Prečítajte si aj:

One thought on “Čínsky šalát

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *