Citrónovo-jogurtová bábovka
Potrebujeme:
2 vajcia,
120 g cukru,
1 balíček vanilkového cukru,
šťava z polovice citróna,
1 PL citrónovej kôry,
90 ml oleja,
150 g bieleho jogurtu,
200 g polohrubej múky,
1 prášok do pečiva.
Postup:
Suroviny si pripravíme dopredu, aby mali izbovú teplotu. Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vanilkový cukor, citrónovú kôru a šťavu. Opäť šľaháme a postupne prilievame olej a jogurt. Nakoniec pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a všetko dôkladne premiešame. Cesto nalejeme do vymazanej a múkou vysypanej bábovkovej formy a pečieme v rozohriatej rúre na 160°C dozlatista. Či je bábovka upečená, spoznáte podľa zapichnutej špilky. Po vytiahnutí musí ostať suchá. Upečenú bábovku necháme vychladnúť vo forme, potom ju vyklopíme a poprášime práškovým cukrom.
Foto: pixabay.com