ČlánkyMagazínRecepty

Cuketová nátierka s jalapeños

Nie každé ráno stíhame a máme čas na prípravu pohodlných a luxusných raňajok. Raňajky sú však základ dobrého dňa. A toto jedlo netreba podceňovať. O to viac nám však budú raňajky chutiť, ak z chladničky vytiahneme už hotovú domácu nátierku, ktorú si rozotrieme po počive. Určite vám ako prvá napadne tuniaková či bryndzová, cuketová nátierka sa nevyrovná žiadnej. Pripravte a ochutnajte ju spolu s nami. 

Spojenie lahodnej cukety a jemne pálivej papričky jalapeños v kombinácií s celozrnným pečivom vás nakopne do dňa. Okrem raňajok je táto cuketová nátierka vhodná aj na jednohubky pre hostí. Trošku vašu párty príjemne okorenia. 

cuketová nátierka

Na cuketovú nátierku budeme potrebovať:

  • 1 strednú cuketu
  • 1 menšiu cibuľu
  • 1 menší strúčik cesnaku
  • 1 Pl olivového oleja
  • 100 g taveného syra
  • 2 Pl tatárskej omáčky
  • ½ ks papričky jalapeño 
  • soľ podľa chuti 

Ako na to: 

Najprv si umyjeme cuketu, odkrojíme konce, pozdĺžne rozrežeme, vydlabeme jadierka a nastrúhame. Nastrúhanú cuketu osolíme a necháme ju aspoň 15 minút odstáť. Následne prebytočnú vodu z cukety vytlačíme a scedíme. Na panvicu si dáme 1 polievkovú lyžicu olivového oleja a krátko na nej opečieme nasekaný cesnak a cibuľku. Pridáme cuketu a približne 5 minút opekáme. 

Pečenú cuketu s cesnakom a cibuľku dáme do misky, pridáme tavený syr, tatársku omáčku a najemno nakrájanú papriku jalapeño. Ak máte radi pikantné, môžete si pokojne pridať 🙂 Všetky suroviny spolu dobre premiešame a podľa chuti osolíme. Cuketová nátierka najlepšie chutí na čerstvom pečive. Dobrú chuť.

Páči sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku ? Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *