Cuketová nátierka s jalapeños
Nie každé ráno stíhame a máme čas na prípravu pohodlných a luxusných raňajok. Raňajky sú však základ dobrého dňa. A toto jedlo netreba podceňovať. O to viac nám však budú raňajky chutiť, ak z chladničky vytiahneme už hotovú domácu nátierku, ktorú si rozotrieme po počive. Určite vám ako prvá napadne tuniaková či bryndzová, cuketová nátierka sa nevyrovná žiadnej. Pripravte a ochutnajte ju spolu s nami.
Spojenie lahodnej cukety a jemne pálivej papričky jalapeños v kombinácií s celozrnným pečivom vás nakopne do dňa. Okrem raňajok je táto cuketová nátierka vhodná aj na jednohubky pre hostí. Trošku vašu párty príjemne okorenia.
Na cuketovú nátierku budeme potrebovať:
- 1 strednú cuketu
- 1 menšiu cibuľu
- 1 menší strúčik cesnaku
- 1 Pl olivového oleja
- 100 g taveného syra
- 2 Pl tatárskej omáčky
- ½ ks papričky jalapeño
- soľ podľa chuti
Ako na to:
Najprv si umyjeme cuketu, odkrojíme konce, pozdĺžne rozrežeme, vydlabeme jadierka a nastrúhame. Nastrúhanú cuketu osolíme a necháme ju aspoň 15 minút odstáť. Následne prebytočnú vodu z cukety vytlačíme a scedíme. Na panvicu si dáme 1 polievkovú lyžicu olivového oleja a krátko na nej opečieme nasekaný cesnak a cibuľku. Pridáme cuketu a približne 5 minút opekáme.
Pečenú cuketu s cesnakom a cibuľku dáme do misky, pridáme tavený syr, tatársku omáčku a najemno nakrájanú papriku jalapeño. Ak máte radi pikantné, môžete si pokojne pridať 🙂 Všetky suroviny spolu dobre premiešame a podľa chuti osolíme. Cuketová nátierka najlepšie chutí na čerstvom pečive. Dobrú chuť.
Páči sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku ? Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.