FOTORECEPT: Ryžové rezance s hubami
Na prvý pohľad vyzerajú ako takmer priesvitné drôty, zvinuté do klbka. Po uvarení sú však takmer totožné s tenkými rezancami podávané ku kuraciemu vývaru. Napriek všetkým týmto podobnostiam sú ryžové rezance odlišné, a to najmä chuťou. Sú skvelou ingredienciou, ktorá sa podobne ako klasické cestoviny dá podávať takmer so všetkým. Rýchlym receptom je napríklad aj táto hubovo-mäsová čínska pochúťka, kde hlavnú úlohu hrajú ako inak, ryžové rezance.
Potrebujeme:
- 1 balík ryžových rezancov
- 500 g kuracích pŕs
- sójová omáčka
- 3 červené papriky
- 400 g šampiňónov
- maslo
- soľ
- čierne mleté korenie
- kurkuma
Postup:
- Ryžové rezance uvaríme v osolenej vode. Varíme iba 4 minúty.
2. Kuracie prsia pokrájame na menšie kúsky a pokvapkáme sójovou omáčkou. Necháme chvíľu postáť a následne opečieme na oleji. Keď sa mäso stiahne, podlejeme ho vodou. Pridáme len trochu soli, pretože už samotná sójová omáčka nám mäso trochu osolí. Hotové mäso potom pridáme k rezancom.
3. Na panvici rozpustíme maslo. Huby aj červenú papriku pokrájame na tenké pásiky alebo tvary, ktoré nám vyhovujú. Dusíme, pokiaľ nezmäknú. Osolíme, ochutíme kurkumou a pridáme k mäsu a rezancom.
Tip: K rezancom sa nebojte priliať aj výpek z mäsa, a taktiež z panvice, kde ste dusili zeleninu. Maslový výpek dodá rezancom ešte lepšiu chuť.
Foto: autor