CestovinyFotonávodyMagazínReceptyTop

FOTORECEPT: Ryžové rezance s hubami

Na prvý pohľad vyzerajú ako takmer priesvitné drôty, zvinuté do klbka. Po uvarení sú však takmer totožné s tenkými rezancami podávané ku kuraciemu vývaru. Napriek všetkým týmto podobnostiam sú ryžové rezance odlišné, a to najmä chuťou. Sú skvelou ingredienciou, ktorá sa podobne ako klasické cestoviny dá podávať takmer so všetkým. Rýchlym receptom je napríklad aj táto hubovo-mäsová čínska pochúťka, kde hlavnú úlohu hrajú ako inak, ryžové rezance.

Potrebujeme:

  • 1 balík ryžových rezancov
  • 500 g kuracích pŕs
  • sójová omáčka
  • 3 červené papriky
  • 400 g šampiňónov
  • maslo
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • kurkuma

Postup:

  1. Ryžové rezance uvaríme v osolenej vode. Varíme iba 4 minúty.

2. Kuracie prsia pokrájame na menšie kúsky a pokvapkáme sójovou omáčkou. Necháme chvíľu postáť a následne opečieme na oleji. Keď sa mäso stiahne, podlejeme ho vodou. Pridáme len trochu soli, pretože už samotná sójová omáčka nám mäso trochu osolí. Hotové mäso potom pridáme k rezancom.

3. Na panvici rozpustíme maslo. Huby aj červenú papriku pokrájame na tenké pásiky alebo tvary, ktoré nám vyhovujú. Dusíme, pokiaľ nezmäknú. Osolíme, ochutíme kurkumou a pridáme k mäsu a rezancom.

Tip: K rezancom sa nebojte priliať aj výpek z mäsa, a taktiež z panvice, kde ste dusili zeleninu. Maslový výpek dodá rezancom ešte lepšiu chuť.

Foto: autor

 

 

Mária Pachová

Som študentkou žurnalistiky na Katolíckej univerzite v Ružomberku. Láska k písaniu a vareniu ma priviedla na portál, ktorý mi ponúka oboje. Som rada, že sa popri škole môžem venovať tomu, čo ma naozaj baví a prinášať čitateľom zaujímavé informácie o jedle a stravovaní.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *