Fotorecept: Zemiakové placky
Potrebujeme: 4 veľké zemiaky, 2 strúčiky cesnaku, 1 vajce, majorán, soľ, mleté čierne korenie, 1-2 lyžice hladkej múky, olej
Postup:
Zemiaky olúpeme, umyjeme
a následne ich postrúhame.
Po dostrúhaní zo zemiakov vytlačíme prebytočnú vodu, pridáme soľ, vajce, majorán, mleté čierne korenie, rozpučený cesnak a hladkú múku.
Všetko spolu dôkladne vymiešame.
Panvicu rozohrejeme, potrieme olejom
a cesto lyžicou rovnomerne rozotrieme po celej panvici.
Placky opekáme rovnomerne z oboch strán. Z cesta môžeme na panvici s väčším množstvom oleja tvarovať aj menšie kolieska, ako vidíte v našom postupe. Namiesto klasickej placky sme tak získali menšie chrumkavejšie (ale aj mastnejšie) zemiakové placky. Nadbytočný olej môžete veľmi jednoducho vysať pomocou servítky.
Autor a foto: Dads