FotoreceptyReceptyZemiaky

Fotorecept: Zemiakové placky

Potrebujeme: 4 veľké zemiaky, 2 strúčiky cesnaku, 1 vajce, majorán, soľ, mleté čierne korenie, 1-2 lyžice hladkej múky, olej

Postup:
Zemiaky olúpeme, umyjeme

a následne ich postrúhame.

Po dostrúhaní zo zemiakov vytlačíme prebytočnú vodu, pridáme soľ, vajce, majorán, mleté čierne korenie, rozpučený cesnak a hladkú múku.

Všetko spolu dôkladne vymiešame.

Panvicu rozohrejeme, potrieme olejom

a cesto lyžicou rovnomerne rozotrieme po celej panvici.

Placky opekáme rovnomerne z oboch strán. Z cesta môžeme na panvici s väčším množstvom oleja tvarovať aj menšie kolieska, ako vidíte v našom postupe. Namiesto klasickej placky sme tak získali menšie chrumkavejšie (ale aj mastnejšie) zemiakové placky. Nadbytočný olej môžete veľmi jednoducho vysať pomocou servítky.

Autor a foto: Dads

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *