Grilovaná zelenina s dresingom z avokáda

Grilovanie k letu neodmysliteľne patrí. A ku grilovaniu zas patrí grilovaná zelenina! Chutí výborne. My sme si pre vás pripravili menšiu vychytávku, po ktorej zelenina bude ešte chutnejšia. Pred tým, než sa pustíte do samotného grilovania, upriamňte svoju pozornosť na olej, koreniny a bylinky, ktoré môžu ozvláštniť samotný olej a koniec koncov aj grilovaná zelenina vykúpaná v takomto oleji bude chutiť oveľa zaujímavejšie. Vyskúšate?

Grilovaná zelenina s dresingom z avokáda budeme potrebovať:

  • 4 papriky 
  • 2 cukety 
  • 1 väčší fenikel 
  • 2 zväzky reďkoviek 
  • 4 PL oleja 
  • 1 avokádo 
  • 1 biely jogurt 
  • 100 g balkánskeho syra
  • 2 strúčiky cesnaku 
  • 6 lístkov bazalky 
  • hrsť sušených paradajok v oleji 
  • soľ
  • mleté čierne korenie 
  • pár listov čerstvej mäty a petržlenovej vňate 
  • šťava z ½ citróna 

Ako na to: 

Pripravíme si najprv marinádu. Do oleja si nakrájame na drobno nasekané sušené paradajky, pridáme pretlačený cesnak a nasekané lístky bazalky. Trošku osolíme a okoreníme. Všetko spolu dobre premiešame. 

Zeleninu si očistíme a nakrájame na väčšie/ hrubšie kúsky. Nakrájanú zeleninu potrieme ochuteným olejom a zeleninu grilujeme nad rozpálenými uhlíkmi z oboch strán. Medzi tým si pripravíme dressing z avokáda. Zrelé avokádo rozpolíme, vyberieme kôstku a polievkovou lyžicou vyberieme dužinu. Tú rozmixujeme v mixéri spolu s jogurtom, balkánskym syrom, ktorý sme si predtým nakrájali na menšie kocky, citrónovou šťavou, mätou a petržlenovou vňaťou. Dressing môžeme ešte dochutiť soľou alebo čiernym korením. 

Grilovanú zeleninu podávame spolu s dresingom z avokáda. Dobrú chuť!

Páčil sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku 😉 Do komentára nám napíšte, ako vám grilovaná zelenina s dresingom z avokáda chutila. Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *