Hrnčekový čoko koláč s černicami
Ovocné koláče alebo bublaniny sú najmä v lete najobľúbenejšie recepty. Samozrejme, pripraviť si dobrý koláč viete aj v zime, nie však z čerstvého ovocia. Dnes si predstavíme super rýchly a jednoduchý recept na hrnčekový čoko koláč s černicami. Takže potešíme ako čokoholikov, tak aj milovníkov bobuľového ovocia.
Hrnčekový čoko koláč je taký trošku netradičný. Je to vlastne bublanina. A neviem ako vy, ale ja som ešte kakao či čokoládu neskúšala primiešať do bublaninového cesta. Každopádne, zmena je život a takým kakaom nemôžeme predsa nič pokaziť a tento recept naozaj stojí za vyskúšanie 🙂
Na hrnčekový čoko koláč s černicami potrebujeme:
- 3 veselé vajíčka
- 1 hrnček práškového cukru
- hrnčeky polohrubej múky
- ½ balíčka prášku do pečiva
- 2 Pl kakaa
- 1,5 dcl oleja
- 2 dcl mlieka
- čučoriedky (môžete použiť aj iné bobuľové ovocie)
Ako na to:
Hrnčekový čoko koláč je veľmi jednoduchý, jeho príprava vám zaberie približne 15 maximálne 20 minút. Začneme s černicami, ktoré si pekne umyjeme, očistíme od stopiek a necháme vysušiť.
Pokračujeme s prípravou cesta. Vajíčka spolu s práškovým cukrom dáme do misy a dôkladne vyšľaháme. Pridáme tekuté ingrediencie, teda mlieko a olej a zľahka všetko spolu dobre premixujeme. V druhej miske si zmiešame múku s práškom do pečiva a kakaom. Takto dobre zmiešanú sypkú zmes za stáleho mixovania postupne sypeme do misky s tekutou zmesou. Vytvorí sa nám konzistentné vláčne čokoládové cesto.
Papierom na pečenie si vystelieme plech. Následne doň nalejeme pripravené cesto. Na vrch neupečeného koláča poukladáme čučoriedky. Ak máte radšej maliny alebo čučoriedky, pokojne ich môžete nahradiť. Koláč pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 20 až 25 minút. Po jeho upečení môžeme koláč posypať práškovým cukrom. Voilá, hrnčekový čoko koláč s čučoriedkami je hotový, dobrú chuť.
Páči sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku ? Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.