Chrumkavé rybacie fašírky

Zaujímavý spôsob, ako môžete nie veľmi obľúbené ryby prepašovať do jedálnička, napríklad vtedy, ak ich vaše deti nemôžu ani cítiť. Rybacie fašírky vzniknú zmesou varených zemiakov a filetu z ryby, stačí len trošku správneho korenia, trošku múky na obalenie a šup s nimi na panvicu.

Tieto netradičné fašírky sú veľmi jemné a ľahké jedlo. Môžete k nim podávať rôzny zeleninový šalát so zálievkou, alebo ch skúsiť jesť len tak s dipom či dresingom. Príprava s celkovou úpravou jedla vám zaberie maximálne trištvrte hodinu.

Na chrumkavé rybacie fašírky budeme potrebovať:

  • 400 g filet z tresky
  • 4 stredne veľké zemiaky 
  • 1 Čl sušeného tymiánu
  • ½ hrste petržlenovej vňate
  • 1 veselé vajíčko
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • múku na obalenie
  • olej na vyprážanie 

Ako na to:

Chrumkavé rybacie fašírky začneme prípravou zemiakov. Tie si ošúpeme a nakrájame na približne rovnaké kocky. Dáme ich do vody, zalejeme vodou, ktorá bude prevyšovať zemiaky približne 1 centimeter. Vodu osolíme a zemiaky varíme do mäkka. S trochou vody ich roztlačíme na husté pyré. Rozmrazený rybací filet vložíme do osolenej vriacej vody a varíme približne 10 minút. Filety scedíme a necháme vychladnúť. Do misky s pyré pridáme uvarený rybací filet, nasekanú petržlenovú vňať, rozšľahané vajíčko, soľ, mleté čierne korenie a vypracujeme tuhú zmes. Z tej si vytvarujeme v dlaniach malé fašírky. Fašírky obalíme v múke a vypražíme na rozpálenom oleji, približne 4 minúty z každej strany. Rybacie fašírky podávane s plátkom citróna a domácim dresingom či kyslými uhorkami. Dobrú chuť. 

rybacie fašírky

Páčil sa vám tento recept na rybacie fašírky? Podporte ho zdieľaním na Facebooku. Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *