NezaradenéPR články a tlačové správy

Kačacie hody

Obdobie padajúcich listov so sebou prináša aj tradičné kačacie hody. Či už chystáte slávnostný obed alebo chcete priateľov prekvapiť delikátnou večerou,  máme pre vás niekoľko inšpiratívnych receptov z Kuchyne Lidla, vďaka ktorým to zvládnete s prehľadom.

Kačacia pečeň s lokšami, špenátom a hruškovým čatní

Pappardelle s kačacím mäsom, paradajkami a parmezánom

Lidl_Pappardelle s kačacím mäsom, paradajkami a parmezánom[1]

Pečená kačica s jablkami a slivkami

Kačacie prsia očistíme, kožu narežeme a ochutíme soľou a korením. Opekáme ich na suchej panvici na strane s kožou, kým koža pustí tuk a mierne zhnedne. Potom mäso obrátime a ďalej opekáme. Keď získa zlatohnedú farbu, preložíme do zapekacej misy, posypeme natrhaným rozmarínom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 10 minút. Hotové kačacie prsia pokvapkáme pomarančovou šťavou, prikryjeme alobalom a necháme odpočinúť.

Restované kačacie prsia s pomarančovo-zázvorovou omáčkou

Lidl_Restovane kacacie prsia s pomarancovo zazvorovou omackou[1]

Všetky recepty nájdete na webe Kuchyňa Lidla – https://kuchynalidla.sk/

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *