Kefírová buchta
Táto nadýchaná kefírová buchta je ideálnou voľbou, ak máte chuť na niečo rýchle, jednoduché a chutné. Kefír jej dodáva jemnosť a vláčnosť, vďaka čomu zostáva dlhšie čerstvá. Perfektne sa hodí ku káve, na raňajky alebo ako sladká bodka po obede.
Na kefírovú buchtu budete potrebovať:
- 250g hladkej múky
- 200g práškového cukru
- 20g kakaa
- 500ml kefíru
- 220ml slnečnicového oleja
- 1 vajce
- 1 prášok do pečiva
Ešte budete potrebovať:
- plech s rozmerom 25 x 35cm
- papier na pečenie
Postup:
Rúru si rozohrejeme na 160°C. Papierom na pečenie si vyložíme plech.
V jednej miske zmiešame múku, prášok do pečiva, práškový cukor a kakao. V druhej miske pomocou mixéru vymiešame kefír, olej a vajce. Následne pridáme suchú zmes a metličkou premiešame do hladkého cesta.

Cesto vylejeme na pripravený plech a dáme piecť do rozohriatej rúry. Pečieme približne 60 minút, alebo kým špajdľa zapichnutá do stredu nevyjde suchá.
Tip na záver: Buchtu môžete ozdobiť čokoládovou polevou, orieškami, ovocím alebo ju len jemne poprášiť práškovým cukrom.
Ak recept vyskúšate, nezabudnite nám nechať komentár, ako vám chutil. Ďalšie recepty na sladké dobroty nájdete v sekcii Dezerty a múčne jedlá.