Dezerty a múčne jedláRecepty

Kefírová buchta

Táto nadýchaná kefírová buchta je ideálnou voľbou, ak máte chuť na niečo rýchle, jednoduché a chutné. Kefír jej dodáva jemnosť a vláčnosť, vďaka čomu zostáva dlhšie čerstvá. Perfektne sa hodí ku káve, na raňajky alebo ako sladká bodka po obede.

Na kefírovú buchtu budete potrebovať:

  • 250g hladkej múky
  • 200g práškového cukru
  • 20g kakaa
  • 500ml kefíru
  • 220ml slnečnicového oleja
  • 1 vajce
  • 1 prášok do pečiva

Ešte budete potrebovať:

  • plech s rozmerom 25 x 35cm
  • papier na pečenie

Postup:

Rúru si rozohrejeme na 160°C. Papierom na pečenie si vyložíme plech.

V jednej miske zmiešame múku, prášok do pečiva, práškový cukor a kakao. V druhej miske pomocou mixéru vymiešame kefír, olej a vajce. Následne pridáme suchú zmes a metličkou premiešame do hladkého cesta.

Metličkou premiešame cesto na kefírovú buchtu.
Foto:Shutterstock

Cesto vylejeme na pripravený plech a dáme piecť do rozohriatej rúry. Pečieme približne 60 minút, alebo kým špajdľa zapichnutá do stredu nevyjde suchá.

Tip na záver: Buchtu môžete ozdobiť čokoládovou polevou, orieškami, ovocím alebo ju len jemne poprášiť práškovým cukrom.

Ak recept vyskúšate, nezabudnite nám nechať komentár, ako vám chutil. Ďalšie recepty na sladké dobroty nájdete v sekcii Dezerty a múčne jedlá.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *