Lahodný cheesecake z Lotus sušienok
Existuje nespočetné množstvo rôznych receptov a variácií, z ktorých si môžete doma prirpaviť cheesecake. Tento legendárny tvarohový koláč, ktorý nesmie chýbať v žiadnej kaviarni ku káve, si môžete veľmi jednoducho pripraviť doma. Je na to potrebné mať trošku viac trpezlivosti, všetky suroviny a chuť pripraviť tento lahodný cheesecake, o ktorom sa vám bude ešte dlho snívať. Vyskúšajte náš recept na cheesecake z karamelových Lotus sušienok a vychutnajte si pohodu pri poobednej káve s kúskom tohto neodolateľného tvarožníka.
Na cheesecake s lotus sušienok budeme potrebovať:
- 250 g Lotus sušienok
- 100 g masla
- 600 g jemného tvarohu
- 600 g mascarpone
- 1 vajce
- 150 g Lotus nátierky
- ½ Čl vanilkového extraktu
- 60 g cukru
Ako na to:
Prípravu koláča začneme tým, že si roztopíme maslo. V tomto kroku dávame na maslo pozor, aby sa nám neprepražilo. Na cheesecake potrebujeme len roztopené, nie prepražené. Rozmixujeme si balíček Lotus sušienok a vysypeme ich do misky. Rozmixované sušienky polejeme roztopeným maslom a všetko spolu premiešame. Pripravíme si tortovú formu s priemerom 25 cm a vystelieme ju papierom na pečenie, aj po bokoch. Sušienky s maslom vysypeme do formy a dlaňou poriadne povtláčame aj po bokoch.
Vezmeme si čistú misku,do ktorej rozbijeme celé vajíčko. Pridáme cukor, vanilkový extrakta spolu vymiešame. Následne začneme primiešavať mascarpone, jemný tvaroh a lotus nátierku. Všetky ingrediencie spolu dôkladne premiešame a vylejeme do formy na sušienky. Korpus vložíme do vyhriatej rúry a pečieme približne 45 minút pri 160°C. Nezabudnite dať na spodok rúry plech s vodou, aby tvarohový koláč nepopraskal. Hotový cheesecake necháme vychladnúť a polejeme Lotus nátierkou. Zvyšné Lotus sušienky môžete potvrdiť a ozdobiť kraje koláča. Voilá, lotus cheesecake je hotový, dobrú chuť.
Páčil sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku 😉 Do komentára nám napíšte, ako vám lahodný cheesecake z Lotus sušienok chutil. Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.