Morčací šalát

Morčací šalát môže byť zdravou a ľahkou alternatívou na obed či na večeru.

Potrebujeme:

400 g uvareného alebo pečeného morčacieho mäsa,
150 g ementálu,
8 reďkoviek,
8 listov hlávkového šalátu,
1 cibuľa,

Na zálievku:
100 g majonézy,
50 g bieleho jogurtu,
1 lyžička karí korenia,
soľ.

Postup:

Mäso si vykostíme a zbavíme kože, pokrájame na rezančeky, syr a cibuľu nakrájame na drobné kúsky. Majonézu a jogurt spolu premiešame, pridáme soľ, korenie a dôkladne zamiešame. Teraz môžeme pridať aj pripravené suroviny. Podávať môžeme v listoch hlávkového šalátu a jednotlivé porcie ozdobiť reďkovkami.

Ilustračné foto: pixabay.com

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *