ReceptyRyby

Pečená šťuka v bylinkovom kabátiku

Potrebujeme:
2 bielky, 2 žemle, 2 lyžice oleja, 2 lyžice masla, 1 šťuka, soľ, hladká múka, zmes čerstvých byliniek (petržlenová vňať, pažítka, tymian, bazalka, estragón), citrón pri podávaní

Postup:
Očistenú šťuku niekoľkokrát narežeme na chrbte, zvnútra aj zvonku ju osolíme, obalíme v múke, potrieme rozšľahanými bielkami a posypeme zmesou bielej strúhanky zo žemlí a nadrobno pokrájaných byliniek.
Šťuku dáme do pekáča s rozohriatym olejom a maslom a pomaly pečieme. Po dopečení šťuku podávame s opekanými zemiakmi, pokrájanou čerstvou zeleninou a nakoniec ozdobíme plátkami citróna.

Ilustračné foto: sxc.hu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *