Pestré mandľové hviezdičky
Potrebujeme:
Na cesto:
180 g hladkej múky
80 g cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
1 KL Mandľovej arómy Dr.Oetker
100 g mletých mandlí
130 g zmäknutého masla alebo margarínu
Na ozdobenie:
1 balíček Polevy svetlej Dr.Oetker
Zdobenie pestré Dr.Oetker
Ešte potrebujeme:
2 plechy na pečenie
papier na pečenie
Postup:
1. Na prípravu cesta zmiešame na doske múku s cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme arómu, mleté mandle, maslo alebo margarín a ručne vypracujeme dohladka. Z cesta vytvoríme na doske asi 30 cm dlhý valček, ktorý vytvarujeme do trojuholníkového tvaru (viď obrázok) a uložíme na 1 hodinu do chladničky.
2. Cesto nakrájame ostrým nožom na tenké trojuholníky s hrúbkou 0,5 cm a naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 14 minút
3. Pečivo necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.
4. Polevu rozpustíme podľa návodu na obale. Odstrihneme malý rožtek a polevou spájame vždy dva kúsky pečiva do tvaru hviezdičky. Hviezdičky ozdobíme podľa vlastnej fantázie polevou a pestrým zdobením.
TIPY: V dobre uzavretej nádobe môžeme hviezdičky uchovávať 3 týždne.
Hviezdičky môžeme zdobiť aj Guľôčkami dúhovými Dr.Oetker.