Plnená paprika na Balkánsky spôsob
Ak milujete zeleninu a najmä chrumkavú papriku, vyskúšajte tento recept. Je rýchly, ľahký a veľmi chutný. Navyše v blížiacich sa letných horúčavách bude pre vás viac než osviežujúci. Nemusíte sa trápiť ani nákupom surovín. Postačí vám hravo to, čo vám dá vaša chladnička.
Budete potrebovať:
6 väčších zelených paprík
10 dkg salámy
10 dkg šunky
6 ks trojuholníkového syra
10 dkg klasického tvrdého syra
5 kusov väčších cibúľ
1 ks klobásy
125g masla
čierne korenie a soľ
olej
Postup prípravy:
Do každej papriky si vyrežte zhora otvor. Papriky zbavte jadierok a zvnútra ich vypláchnite vodou. Môžete ich opatrne plniť pripravenými ingredienciami. Najskôr vložte mäkký syr, zrolovanú salámu a tvrdý syr, potom krúžok klobásky a vnútro papriky „upchajte“ šunkou. Na vyhriatu panvicu si nalejte olej a poukladajte na ňu všetky papriky. Buďte opatrí, pretože paprika rýchlo mäkne a mohlo by sa stať, že sa vám jemná šupka prichytí o panvicu, takže ich jemne otáčajte. Ak sú papriky osmahnuté a polomäkké, naukladajte okolo nich nakrájané krúžky cibule. Zalejte vodou, aby boli papriky aj cibuľa ponorené a pridajte maslo. Okoreňte to čiernym korením a soľou a povarte to, kým cibuľa aj paprika nebudú mäkké. Podávajte s čerstvou bagetou, ktorú si môžete namočiť do maslovo-cibuľovej omáčky. Dobrú chuť!
Ilustračné foto:pixabay.com