Dezerty a múčne jedlá

Ruže v košíčku

Doba prípravy: asi 40 minút

Doba pečenia: asi 30 minút

Vystačí na: asi 12 porcií

Na náplň:

slivkový kompót (hmotnosť po odkvapkaní 395 g)

1 balíček Zlatého klasu Dr.Oetker

250 ml šťavy z kompótu

2 balíčky Škoricového cukru Dr.Oetker

1 1/2 KL Arómy rumovej Dr.Oetker

Na cesto:

1 balenie Buchiet Dr.Oetker (droždie je súčasťou balenia)

260 ml vlažnej vody

120 ml oleja

Na posypanie:

1 balíček Škoricového cukru Dr.Oetker

Ešte potrebujeme:

formu na muffiny

12 papierových košíčkov na muffiny

Postup

1. Kompót necháme na sitku odkvapkať a šťavu pritom zachytíme.

2. Zo zmesi na buchty pripravíme s droždím, vodou a olejom cesto podľa návodu na obale. Povrch cesta poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi 50 minút kysnúť.

3. Odkvapkané slivky nakrájame na menšie kúsky. Zo Zlatého klasu uvaríme krém podľa návodu na obale, ale s 250 ml šťavy z kompótu a škoricovým cukrom. Vmiešame arómu a slivky a necháme vychladnúť. Formu na muffiny vyložíme papierovými košíčkami.

4. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej ploche na plát 30 x 40 cm. Náplň rozotrieme na cesto, pričom necháme voľný okraj široký asi 2 cm. Zrolujeme a ostrým nožom nakrájame na 12 dielov. Každý diel vložíme do košíčka vo forme a posypeme škoricovým cukrom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3

Doba pečenia: asi 30 minút

5. Ruže necháme vychladnúť.

TIPY:

Namiesto slivkového kompótu môžeme použiť čerešňový kompót.
Na ozdobenie posypeme povrch ruží plátkami mandlí.

Ruze v kosicku

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *