Rýchle cuketové cestoviny
Medzi obľúbené letné plodiny patrí cuketa. Je nenáročná na pestovanie a v kuchyni ponúka široké možnosti.
Ozvláštniť si ňou môžete napríklad cestoviny. Ako na to?
Potrebujeme:
- cestoviny (druh podľa preferencií)
- cuketa
- soľ
- olivový olej
- cesnak
- čerstvé bylinky
- ďalšie ingrediencie podľa chuti – syr niva, kuracie mäso, avokádo, pesto…
Postup:
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Cuketu ošúpeme (mladú nie) a nakrájame alebo nastrúhame na tenšie rezance. Na olivovom oleji cuketové rezance orestujeme spolu s cesnakom.
Až cuketa naberie zlatistú farbu, pridáme čerstvé bylinky a po čase aj cestoviny. Dochutíme podľa našich preferencií, premiešame a môžeme podávať.