Dezerty a múčne jedláRecepty

Tropický zákusok

Jednoduchý osviežujúci zákusok s tropickým ovocím.

Potrebujeme:

Cesto:

2 poháre polohrubej múky,

1 pohár kryštálového cukru,

1 lyžička kakaa,

1 prášok do pečiva,

3 vajcia,

1/2 pohára oleja,

1/2 pohára mlieka,

Želatína:

malý mandarínkový kompót,

malý ananásový kompót,

3 PL kryštálového cukru,

1 dcl ananásového alebo mandarínkového sirupu,

2 zlaté klasy,

kokos na posypanie.

Postup:

Postupne zmiešame všetky prísady na cesto a následne ho dáme na plech s papierom na pečenie. Pečieme asi 20 – 25 minút pri 180°C. Medzitým si precedíme tropické ovocie a šťavu odložíme. Keď korpus trošku vychladne, naukladáme naňho striedavo mandarínky a ananás. Šťavu z kompótov nalejeme do odmerky, pridáme sirup a zvyšok dolejeme vodou tak, aby sme dostali 1 liter. Časť tekutiny nalejeme do malého hrnca, pridáme cukor a varíme. Zvyšok zmiešame so zlatými klasmi, postupne prilejeme do hrnca a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Želatínu necháme trošku vychladnúť a neskôr ju vylejeme na ovocie. Počkáme, kým stuhne a koláč dáme do chladničky.

Foto: autor

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *