Špaldové žemle bez droždia

Upečte si doma výborné pečivo na raňajky. Nezaberie vám to ani hodinku a tá vôňa a chuť určite stojí za to.

Potrebujeme:

500g špaldovej múky

2 čajové lyžičky sódy bikarbóny

1 čajová lyžička soli

1 čajová lyžička cukru

400ml mlieka

50g masla

ľubovoľné semienka, oriešky, hrozienka, podľa chuti

Postup:

Múku preosejeme do misy, pridáme sódu bikarbónu, soľ, cukor, semienka a poriadne premiešame. Pridáme múku a roztopené maslo a vymiešame. Z cesta vytvarujeme žemle ľubovoľnej veľkosti (nám vyšlo z cesta 7 kusov), obalíme ich v múke a ukladáme na plech s papierom na pečenie. Žemle na povrchu narežeme. Pečieme v rozohriatej rúre 20min pri 200°C.

 

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *