Sušienky z ricotty s kúskami čokolády
Veľmi rada doma pripravujem sušienky. K poobednému čaju či káve sú na nezaplatenie. Niečo malé, chutné a sladké pod zub ku káve vždy dobre padne, nemyslíte? Tentoraz som skúsila úplne niečo iné. Sušienky z ricotty sú skutočne výnimočné. Prijemné mäkké a vláčné s vanilkovou arómou sa hodia vo všedný i sviatočný stôl.
Doposiaľ som skúšala len klasické cookiesky. Do väčšiny som pridávala čokoládu (rôzne druhy) alebo škoricu, stŕuhanú citrónovú i pomarančovú kôru, mätové lístky či dokonca kvety levandule. Všetky chutili bombasticky, no ani jeden pokus nebol taký krehučký ako práve tieto sušienky, ktorých hlavnou ingredienciou je mäkký syr – ricotta. Jednoznačne stoja za vyskúšanie 😉
Na sušienky z ricotty budeme potrebovať:
- 80 g mäkkého masla
- 150 g kryštálového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 vajíčko
- 120 g ricotty
- 1 Pl citrónovej kôry
- 200 g hladkej múky
- 1 Čl prášku do pečiva
- štipka soli
- 150 g horkej 80% čokolády
Ako na to:
Na začiatok si zohrejeme rúru na 190 °C. Zmäknuté maslo si nakrájame na menšie kúsky alebo nastrúhame na strúhadle do misky, pridáme kryštálový a vanilkový cukor a pomocou ručného kuchynského mixéra premiešame. Následne pridáme do misky celé vajíčko, ricottu a strúhanú citrónovú kôru. Všetky ingrediencie pekne zmiešame. Preosejeme si hladkú múku s kypriacim práškom do pečiva a primiešame do maslovej zmesi. Nezabudneme ešte pridať štipku soli a zo zmesi vymiešame pekné hladké cesto, do ktorého na záver pridáme kúsky nasekanej horkej čokolády.
Vystelieme si plech papierom na pečenie a pomocou polievkovej lyžice alebo naberačky na zmrzlinu ukladáme kopčeky cesta na pripravený plech. Sušienky z ricotty s kúskami čokolády pečieme vo vyhriatej rúre približne 15 minút. Voilá, sušienky z ricotty ú hotové, dobrú chuť.
Páčil sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku 😉 Do komentára nám napíšte, ako vám sušienky z ricotty s kúskami čokolády vyšli a ako vám chutili. Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.
Dobry den, susienky su velmi makkucke a nadychane, jednoduche na pripravu, najma ked ma clovek predkupene hotove cokoladove kusky. Ale osvedcilo sa mi vobec nepridavat sol. Nestihne sa rovnomerne rozpustit do cesta a po upeceni clovek obcas citi velmi slanu chut. Peciem mensie kusky, do max 10min. Ked zacnu byt dole na okrajoch hnede, tak vyberam. Dakujem za recept. Mari