Tipy do kuchyne

Zrejme nikto z nás netúži v kuchyni stráviť hodiny nad zbytočnými vecami. Ako teda premeniť nudné a zdĺhavé činnosti na rýchle a jednoduché?

Pukance

Určite sa vám už stalo, že ste si robili pukance, avšak ostalo vám množstvo nevypukaných kukuríc. Skúste nabudúce kukuričné zrná namočiť na 10 minút do vody, osušiť a uvidíte rozdiel – všetky zrná budú vypukané a popcorn bude chutnejší.

Vajcia, cesnak, pomaranč či mandarínka ošúpané za pár sekúnd

Vajcia

Ako na rýchlo ošúpané vajce? Jednoducho! Stačí položiť vajce na dosku, jemne ho pritlačiť dlaňou a pod miernym tlakom gúľať. Škrupina sa za pár sekúnd oddelí aj s blankou sama.

Cesnak

Aj cesnak si zvládnete ošúpať za pár sekúnd. Hlavičku cesnaku vložte do misky, prekryte ju miskou rovnakej veľkosti a pár sekúnd nimi  zatraste. Pre názornú ukážku ponúkame video.

Pomaranč a mandarínka

Pri čistení pomaranču a mandarínky niekedy strávime zdĺhavé minúty a ešte si aj zašpiníme nechty. Existuje na to ľahký trik, ktorý nájdete v nasledujúcom videu.

Čerstvý šalát

Všetci túžime po večne čerstvom šaláte. Stačí len nakrájaný šalát dať do misky, položiť na ňu papierovú kuchynskú utierku následne misku zakryť fóliou na potraviny.

Hranolky ako z reštaurácie

Hranolky sú obľúbenou prílohou mnohých z nás. Ich príprava nie je náročná, no docieliť efekt perfektne nakrájaných zemiakov je už o niečo ťažšie. Použite krájač na jablko a hranolky ako z obrázku sú svete.

Jahody bez plesne

Kúpite si jahody, umyjete ich, osušíte a dáte do chladničky. No po pár dňoch ich môžete vyhodiť do koša, pretože ich napadne pleseň. S tým vám vieme. Zmiešajte si 2,5 l vody s 250 ml octu, ponorte doň na pár minút jahody a už len osušte. Vďaka octu vydržia čerstvé pár dní dlhšie.

Strúhaný syr

Určite sa vám pri strúhaní syru stáva, že sa lepí k strúhadlu a samotné strúhanie nejde najjednoduchšie. Ak si však strúhadlo potriete olejom, nielenže to pôjde ľahšie, ale dokonca tak nastrúhate i mäkký syr.

Čistenie zemiakov

S touto metódou zvládnete prípravu nedeľného obedu ľavou- zadnou. Uvarené zemiaky v šupke si ešte horúce vložte do misky so studenou vodou a ľadom. Po chvíli z nich šupka zíde dolu úplne sama.

Tak a toto boli naše kuchynské tipy a triky, vďaka ktorým ide všetko rýchlejšie a zábavnejšie. Máte aj vy niečo podobné? Napíšte nám do komentáru! 😊

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *