Tri otázky z kuchyne: šéfkuchár Michal Konrád
Šéfkuchár Michal Konrád zo známej relácie o varení veľmi dobre vie, aké chute čo najlepšie skombinovať. O tom, že varenie je určitá alchýmia, by nám vedel rozprávať.
Nás však zaujímalo, či existuje nejaká surovina, ktorú nemôže ani cítiť. Zaujíma vás, čo šéfkuchárovi najviac nevonia a čo by mu chýbalo v kuchyni?
1. Aká je Vaša najobľúbenejšia a najvyužívanejšia surovina v kuchyni?
Ak mám byť úprimný, nemám konkrétnu surovinu, ktorá je pre mňa najlepšia, s obľubou však používam cviklu. Okrem jej zdraviu prospešných účinkov sa dá využiť na rôzne spôsoby, či už to je pečenie, varenie, fermentácia a podobne. Je skvelá aj na dezerty 🙂
2. Bez akej kuchynskej pomôcky by ste si nevedeli predstaviť varenie?
Bez ohňa a noža. Bez ohňa by som toho asi veľa neuvaril (pokiaľ sa nebavíme o indukcii alebo elektrine).
No a bez noža by som nenakrájal 🙂
3. Spomínate si, že by ste ako dieťa mali voči nejakému jedlu averziu? Pretrváva dodnes?
Našťastie som sa tomuto momentu vyhol, mám veľmi rád napr. kôprovú omáčku a aj fazuľový privárok… v tomto som celkom nenáročný.
Tak to bol šéfkuchár Michal Konrád v našej rubrike. Ak vás zaujímajú odpovede ďalších osobností, ktoré sme oslovili v našej rubrike Trojka z kuchyne, pustite sa smelo do čítania.
Ak máte aj vy niekoho, koho by sme mali do rubriky osloviť, pretože vás zaujíma jeho najobľúbenejšia surovina, pokojne nám do komentára napíšte svoj TIP, prípadne aj vlastnú otázku, ktorú mu máme položiť! 🙂