ČlánkyRozhovoryTopTrojka z kuchyne

Trojka z kuchyne: spevák Martin Harich

Rob, čo miluješ. Spevák Martin Harich je určite príkladom tejto múdrosti. Ako dieťa sa naučil sám hrať na gitare, na klavíri a dokonca aj na bicích. V 16 rokoch skončil v talentovej speváckej súťaži na skvelom 4. mieste.

To však nie je jeho jediný úspech! Svojím talentom v roku 2015 dokonca očaril aj porotcov britskej speváckej súťaže X Factor. Martin Harich to dotiahol medzi TOP 16 najlepších spevákov do 25 rokov. Nás však zaujímalo, ako sa Martin dokáže obracať v kuchyni. Čo myslíte, stíha spevák Martin Harich popri písaniu a skladaniu piesní tráviť čas aj v kuchyni?

1. Aká je Vaša najobľúbenejšia a najvyužívanejšia surovina v kuchyni?

Vajíčka vedú… (ale napadlo mi aj maslo a olivový olej, keďže sú to väčšinou prvé suroviny na mojej panvici).  Vyrastal som na dedine a vajíčka zbožňujem snáď na všetky spôsoby. Páči sa mi, že sa z nich dá vždy vykúzliť čosi iné. Nakoľko dosť často cestujeme v dodávke prerobenej na malý karavan, je to väčšinou prvá voľba aj na cestách. Máme v nej takú malú kuchynku a s pekným výhľadom si ich vychutnávame takmer každý deň. Samozrejme, skoro vždy na iný spôsob 🙂  Nie vždy to je možné, ale domáce sú samozrejme domáce… Už len taká obyčajná praženička má vtedy úplne inú farbu. O chuti nehovoriac 🙂

2. Bez akej kuchynskej pomôcky by ste si nevedeli predstaviť varenie?

Všimol som si, že takmer pri akomkoľvek varení mám na linke vytiahnutý staručký plecháčik od starej mamy. Niekedy v ňom topím maslo, inokedy miešam omáčku, ale dosť často sa ujme aj ako pohárik na rannú kávu alebo na večerný rumík s kamošmi hudobníkmi 🙂 Je to taká tá všestranne využiteľná – nezničiteľná kuchynská pomôcka, ktorá s nami väčšinou nenápadne cestuje.

3. Spomínate si, že by ste ako dieťa mali voči nejakému jedlu averziu? Pretrváva dodnes?

Koriander. Ako dieťa som nenávidel paradajkovú polievku. Pamätám si, že sa moji spolužiaci dosť čudovali, že mi práve paradajková nechutí. Neviem 🙂 Mohlo to byť aj tými klinčekmi… Niektoré potraviny, ako napr. uhorky, olivy, surová cibuľa alebo cvikla, si ku mne neskôr našli cestu.

To je asi taký bežný scenár, ako sa chute menia…. Ale tá paradajková polievka je jediné, čo si dodnes dobrovoľne v reštaurácii nikdy nepoprosím. Inak asi neexistuje jedlo, ktoré by mi vyslovene vadilo. Zjem všetko, čo nezje mňa. Paradoxne zbožňujem šalátovú, špenátovú a dokonca aj tú mliečnu s fazuľkami, ktorú nemal rád v detstve takmer nikto 🙂

Dnes nám na naše otázky odpovedal slovenský spevák Martin Harich. Ak sa vám rozhovor páčil, podporte ho svojím zdieľaním na Facebooku. Zaujímajú vás odpovede ďalších známych Slovákov? Pozrite si našu rubriku Trojka z kuchyne.

Ak máte svoj tip, koho by sme mali osloviť, napíšte nám ho do komentára alebo na náš Facebook.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *