Tropický zákusok
Jednoduchý osviežujúci zákusok s tropickým ovocím.
Potrebujeme:
Cesto:
2 poháre polohrubej múky,
1 pohár kryštálového cukru,
1 lyžička kakaa,
1 prášok do pečiva,
3 vajcia,
1/2 pohára oleja,
1/2 pohára mlieka,
Želatína:
malý mandarínkový kompót,
malý ananásový kompót,
3 PL kryštálového cukru,
1 dcl ananásového alebo mandarínkového sirupu,
2 zlaté klasy,
kokos na posypanie.
Postup:
Postupne zmiešame všetky prísady na cesto a následne ho dáme na plech s papierom na pečenie. Pečieme asi 20 – 25 minút pri 180°C. Medzitým si precedíme tropické ovocie a šťavu odložíme. Keď korpus trošku vychladne, naukladáme naňho striedavo mandarínky a ananás. Šťavu z kompótov nalejeme do odmerky, pridáme sirup a zvyšok dolejeme vodou tak, aby sme dostali 1 liter. Časť tekutiny nalejeme do malého hrnca, pridáme cukor a varíme. Zvyšok zmiešame so zlatými klasmi, postupne prilejeme do hrnca a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Želatínu necháme trošku vychladnúť a neskôr ju vylejeme na ovocie. Počkáme, kým stuhne a koláč dáme do chladničky.
Foto: autor