Tuniakové cestoviny po taliansky
Milujete Taliansko, no nemáte čas ho navštíviť? Preneste si kúsok z neho aspoň do vašej kuchyne. Naučíme vás ako jednoducho a rýchlo pripraviť cestoviny s tuniakovou omáčkou na taliansky spôsob.
Potrebujeme:
celozrnné cestoviny,
tuniak vo vlastnej šťave,
cherry paradajky,
šampiňóny,
cibuľa,
cesnak,
paradajkový pretlak,
oregano,
soľ,
kokosový olej.
Postup:
Zo všetkého najskôr si dáme podľa klasického postupu variť cestoviny. Dávame však pozor, aby sa nám nerozvarili. Medzitým si nakrájame cibuľu a cesnak nadrobno. Pridáme na teplý kokosový olej a orestujeme dozlatista. Ak máme tento krok za sebou, pridáme aj pokrájané huby. Môžeme podliať trochou vody a na chvíľu podusíme pod pokrievkou. Po pár minútach pridáme tuniaka zmiešaného spolu s paradajkovou omáčkou a bylinkami. Na malej panvici si ešte na masle orestujeme cherry paradajky rozkrojené na polovicu. Keď sú už mäkké, pridáme k takmer hotovej omáčke. Povaríme ešte tri minúty, nezabudneme osoliť a môžeme zmiešať spolu s cestovinami.
Ak chcete mať ešte väčší gastronomický zážitok z tejto talianskej pochúťky, postrúhajte si navrch aj parmezán alebo iný syr podľa vašej chuti. Ako čerešnička na cestovinovej torte určite padne vhod aj pohár skvelého vínka. Tak nazdravie a dobrú chuť.
Foto: autor